De voordelen van kledingbakken
kledingbak

Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?



Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?

Er zijn verschillende opties om je oude kleding in Nederland in te leveren. Zo kun je terecht bij kledingwinkels die een inzamelprogramma hebben, zoals H&M en Zara. Daarnaast zijn er ook kledingcontainers te vinden op diverse locaties in steden en dorpen waar je je oude kleding kunt deponeren.

Andere mogelijkheden

Naast kledingwinkels en kledingcontainers kun je ook je oude kleding inleveren bij kringloopwinkels, zoals de Kringloopwinkel of de kledingbank. Deze organisaties geven je oude kleding een tweede leven door het te verkopen of te doneren aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Het is belangrijk om bewust om te gaan met je oude kleding en te kiezen voor een duurzame manier van hergebruik.

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in kledingcontainer

Het is ten strengste verboden om afval, schoenen, textielresten, natte kleding, dekens, kussens, tapijten en textiel met olie- of verfvlekken in de kledingcontainer te deponeren. Deze items kunnen de recyclingprocessen verstoren en dienen daarom apart ingeleverd te worden bij de milieustraat.

Geaccepteerde items in kledingcontainer

Alleen schone en draagbare kleding, schoenen en textielaccessoires zijn toegestaan in de kledingcontainer. Zorg ervoor dat de items droog zijn en niet vervuild met andere materialen. Door alleen geschikte items in de container te deponeren, kunnen recyclingbedrijven efficiënter te werk gaan en de waardevolle materialen hergebruiken.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken zoals broeken, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen worden gedeponeerd. Ook dekens, beddengoed en handdoeken zijn welkom in de container.

Niet-toegestane items in de kledingcontainer van het Leger des Heils

Het is belangrijk om geen kapotte, vervuilde of beschimmelde kledingstukken in de kledingcontainer te deponeren. Ook schoenen zonder bijpassend paar, ondergoed en sokken worden niet geaccepteerd. Daarnaast worden speelgoed, boeken en andere niet-kleding gerelateerde items niet in de container geaccepteerd.



Meer info: UPV kleding

Wat zijn de toegestane items in een kledingcontainer?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en bruikbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen bijvoorbeeld shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zijn.

Verboden items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte, vervuilde of natte kleding in een kledingcontainer te deponeren. Ook textiel dat niet meer gedragen kan worden, zoals versleten ondergoed of versleten sokken, hoort niet thuis in een kledingcontainer.

Wat zijn de toegestane items in een kledingcontainer